Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Är planen redo för spel redan på söndag? Det är en av frågorna du får svar på i spelaren. Foto: SVT

Här rivs gräset på Finnvedsvallen i Värnamo upp

Uppdaterad
Publicerad

Finnvedsvallens gräs håller på att bytas ut. Under onsdagen börjar kommunen lägga den nya mattan – som transporteras från norra Tyskland.

– Vi är väldigt glada att vi kan erbjuda Värnamopubliken en riktig fotbollsmatch, säger Eric Wästanfors, enhetschef för arenaservice i Värnamo kommun.

När IFK Värnamos hemmaplan blev underkänd en fjärde gång kom föreningen och Värnamo kommun överens om att byta ut underlaget på Finnvedsvallen.

– När vi fick det beskedet så insåg vi att vi behövde göra ett omtag och ta ett nytt beslut, säger Eric Wästanfors, enhetschef för arenaservice i kommunen.

Kostnaden ligger på tre miljoner kronor, där IFK betalar 51 procent och kommunen 49. Samtidigt fortsätter kommunen utreda möjligheterna för att gräva ner värme i planen till nästa år. Ett externt värmesystem ser man inte som en tänkbar lösning.

Konstgräs aldrig aktuellt

Att lägga konstgräs istället för naturgräs var aldrig aktuellt.

– Det har aldrig varit på tal. Dessutom är det friidrott som pågår här, så vi kan inte ha konstgräs på den här planen, säger Eric Wästanfors.

Är planen redo för spel redan på söndag? Det är en av frågorna du får svar på i spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.