Bilden är från en annan händelse. Foto: TT

Bil skadad vid mindre explosion

Uppdaterad
Publicerad

Vid 3-tiden på måndagsmorgonen fick polisen i Värnamo larm om att en mindre explosion hörts i Forsheda. En bil som stod parkerad på Storgatan har fått plåtskador av explosionen.

Enligt polisen är det ännu oklart vad som har exploderat, men det kan röra sig om någon typ av smällare.

– Det skulle kunna vara det, men det kan också vara något annat, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Våldsvågen i Värnamo

Enligt polisen har explosionen orsakat plåtskador vid däcket på bilen. En utredning om allmänfarlig ödeläggelse har påbörjats. Ingen misstänkt finns i nuläget.

Vid 15-tiden meddelade polisen att deras bombtekniker har undersökt bilen och inte hittat något ytterligare explosivt ämnde. Polisen har fattat beslut om att beslagta bilen och flytta den till en annan plats för ytterligare teknisk undersökning.

Vad som orsakat skadorna på bilen är för tidigt att säga enligt polisen.

Andra explosionen

Under natten till torsdagen den 3 januari inträffade ytterligare en explosion i kommunen, den gången vid en bil som stod parkerad i ett villaområde i Värnamo. Då ska smällen ha varit betydligt kraftigare. Polisen ser i nuläget ingen koppling mellan händelserna.

– Nej det finns inga uppgifter i nuläget om det, men det kan förändras när vi utreder nattens händelse vidare, säger Thomas Agnevik.

Även vid explosionen i torsdags kallades polisens nationella bombskyddsgrupp till Värnamo.

Fotnot: Polisen uppgav initialt att nattens explosion inträffat i Värnamo. Så var alltså inte fallet utan händelsen inträffade i Forsheda i Värnamo kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet