Biltjuvar i Jönköping spårades via gps – kunde gripas av polis

Uppdaterad
Publicerad

Två biltjuvar kunde natten mot lördag gripas i Jönköping efter att bilägarna spårat sina fordon via gps och larmat polisen.

Det var strax före klockan tre i natt som polis larmades till Torsvik söder om Jönköping. Det var en bilägare, som fått sin bil stulen, som hörde av sig och berättade att han via gps såg att bilen färdades söderut på E4. En polispatrull stoppade fordonet strax norr om Värnamo. Förare, en man i 20-årsåldern, greps och anhölls senare efter beslut av åklagare. Han är misstänkt för grov stöld.

Ytterligare en biltjuv greps

Vid 03.23 fick polisen in ytterligare ett larm om en bilstöld, denna gång i Barnarp också det söder om Jönköping. Även i detta fall kunde bilägare följa bilen vis gps. En polispatrull fick stopp på fordonet i höjd med Vaggeryd. Förare, en man i 25-årsåldern, greps och anhölls även han senare efter besluta av åklagare misstänkt för stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.