Bilverkstad kraschade sportbil

Uppdaterad
Publicerad

Hedin bil i Jönköping kraschade en sportbil som var inne för service. Bilen fick skrotas men verkstaden vill ändå ha betalt för servicen.

Allt som återstår av Bobby Mobergs dröm är bilderna på den kraschade sportbilen och en faktura på 7200 kronor för servicen.

– De behövde provköra bromsarna men är det så här man provkör bromsar så ska man inte provköra överhuvudtaget.

Bobby har ända sedan barnsben drömt om att ha en riktigt muskelbil. Efter tio års sparande, mycket övertidsarbete och många månaders letande hittade han äntligen drömbilen i USA, en Dodge Viper årsmodell 03 som han gav drygt en halv miljon kronor för.

Men drömmen om sportbilen blev alltså kortvarig. Bobby behövde göra en enklare service på bilen precis när han hade fått hem den till Sverige. Han bor i Tidaholm men vände sig till Hedin bil i Jönköping, en firma som han valde eftersom den hade ett gott rykte när det gäller att serva Dodge-bilar.

Trots att Bobby inte ville att någon på verkstaden skulle provköra bilen utanför verkstadsområdet gjorde de ändå det efter att servicen var utförd. ?

Och krachade dessutom i en hastighet som Bobby uppskattar till närmare 200 kilometer i timmen med tanke på bromsspåren. Det blev inga personskador men bilen var det bara att skrota.

– Jag har inte fått någon förklaring till vad som hänt, jag har inte fått en ursäkt och när jag fick fakturan trodde jag först att det var en skriftlig ursäkt eller julhälsning. Det var helt otippat, säger han till Jönköpingsnytt.

På Hedin bil i Jönköping vill man inte uttala sig när Jönköpingsnytt kommer dit utan uppmanar oss att vända oss till huvudkontoret i Göteborg.

Där säger personalen så här:

– Vi har gjort upp med kunden.

Men vi har träffat honom idag och sett serviceräkningen, måste han betala den?

– Jag uttalar mig inte om det

Försäkringspengarna har Bobby alltså fått men seriviceefakturan återstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.