Ett svårt och tungt besked lämnade statsministern under måndagsförmiddagen, enligt riksdagsledamoten Carina Ödebrink (S). Kommunstyrelsens ordförande i Sävsjö kommun Stefan Gustafsson (KD) tycker Löfvén fattade rätt beslut. Foto: Charlotte Göransson, Hanna Källebring/SVT

Blandade känslor hos länspolitiker efter Löfvens avgång

Uppdaterad
Publicerad

Det är blandade känslor efter att statsminister Stefan Löfven meddelade sin avgång under måndagsförmiddagen. Ändå enas länspolitiker från båda partiblocken i länet om att han tog rätt beslut.

Carina Ödebrink (S), riksdagsledamot från Jönköping, menar att statsministerns avgång känns svår och tung för partiet samtidigt som hon vet att han har ett stort stöd.

– Vi i partiet backar honom till hundra procent och det är väldigt viktigt, säger Ödebrink och fortsätter:

– Jag tror att väljarna förväntar sig att vi löser detta och tar vårt ansvar.

Vägen framåt

I Sävsjö kommun samarbetar partierna över gränserna, KD, S och C – men det tror kommunstyrelsens ordförande i Sävsjö kommun, Stefan Gustafsson, inte är en hållbar väg att gå när det nu ska bildas en ny regering för Sverige.

– På regeringsnivå är de inte möjligt, man har allt för tydligt satt sig i sina olika positioner och det kommer ta tid att luckra upp, säger han.

Han menar att Löfven ändå tog rätt beslut.

– Jag tror att det är är den bästa vägen att börja med och se om det inte går att hitta en funktionsduglig regering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.