En riktigt blöt vecka väntar Jönköping. Foto: TT

Genomblöt vecka väntar Jönköping

Publicerad
Den varma och soliga sommaren får vänta lite till. Kommande vecka ser ut att bli en riktigt blöt historia.

Det har regnat rejält under helgen på de flesta håll i Jönköpings län – och veckan ser ut att fortsätta i samma tecken. Särskilt måndagen och onsdagen i kommande vecka ser enligt SMHI:s väderprognos ut att bjuda på extra mycket regn.

– Ja, så i veckan får man helt enkelt ta på sig regnkläder. Men jag tycker att vi i de här coronatiderna faktiskt har blivit rätt bra på att hitta på aktiviteter utomhus, så bara man klär på sig ordentligt så kan man hitta på saker i regn med, säger Malin Anteros, meteorolog på SMHI.

Regn varje dag

På måndagen väntas uppemot 5 mm regn i Jönköping med omnejd och på onsdagen 6,6 mm. Faktum är att skyn i nuläget förväntas bjuda på blöt nederbörd varje dag fram till söndag.

Enligt 10-dagarsprognosen kommer temperaturerna ligga runt 14-19 grader.

Kan man säga något om när sol och värme kommer tillbaka?

– Det finns tendenser som visar att det skulle kunna komma en högtrycksrygg i Jönköpings län efter kommande vecka, alltså vecka 30. Våra egna prognoser sträcker sig i nuläget fram till den 15 juli och prognoser så långt fram i tiden är ju högst osäkra då det är mycket väder som ska hinna passera innan dess, säger Malin Anteros till SVT Jönköping.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer