Redzep Ajra bor bara några meter ifrån en av de platser där en bil nyligen brunnit i Gislaved. Nu vill han att polisen ska få stopp på bilbränderna. Foto: SVT/Jonas Tubbin.

Boende på Trasten: ”Man är orolig för sin familj när det brinner så nära”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen mötte ett 40-tal tonåringar varav flera var aggresiva när en bil brann i området Trasten i Gislaved natten till måndagen. Polisen kommer nu att öka sin närvoro i Gislaved efter att det fem nätter i rad har brunnit i bilar.

I klippet berättar Redzep Ajra som bor på Trasten om hans tankar efter att en bil brunnit nära hans hus.

Polisen fick se till att räddningstjänsten skulle få arbeta ostört när en bil brann på Trasten i Gislaved under natten till måndagen. De möttes av ungdomar i tonåren som kastade sten mot dem.

– I samband med nattens brand tog vi in en person som fick sitta och lugna ner sig på polisstationen, säger Håkan Boberg, lokalpolisområdeschef i Värnamo.

Uppmanar föräldrar att ha koll

Polisen stötte på tonåringarna vid bilbranden på Trasten någonstans mellan klockan 03.30 och 04.00 under natten till måndagen. Nu uppmanar Håkan Boberg föräldrar till sina barn i området att ta ansvar.

– Jag vill uppmana föräldrar i Gislaved som har skolungdomar som är ute på kvällar nätter att hålla extra koll på sina barn så att man vet vad de sysslar med. Vi behöver föräldrarnas hjälp att hålla koll på sina barn, säger Håkan Boberg.

”Det här är helt sjukt”

SVT träffade under måndagen en boende på Trasten i Gislaved. Han bor nära den plats där en bil brann under förra veckan och han är rädd att det ska hända hans familj något.

– Jag undrar vad anledningen är att de väljer att bränna bilar, det finns alltid en anledning till allt man gör något, och varför de gör det här skulle jag vilja ha reda på, säger Redzep Ajra.

Polisen kommer nu att öka sin närvaro i Gislaved efter bilbränderna.

Bilbränder i Jönköpings län under maj

9 maj:

En bil brann på Brinellgatan/Långgatan i Nässjö.

13 maj:

En bil totalförstördes i en brand på Västergatan i Gislaved

En bil totalförstördes och ytterligare två bilar skadadess vid en brand på Linnégatan i Gislaved.

14 maj:

En bil brann på Torggatan i Gislaved som också sprider sig till ett övergivet hus.

15 maj:

Tre bilar brann på Södra Skogsvägen i Nässjö.

17 maj:

En bil brann och en husvagn skadades i Nässjö.

Ett fordon brann på på Traststigen i Gislaved

18 maj:

En bil brann på Västergatan i Gislaved.

En bil brann på Parallellgatan i Sävsjö.

20 maj:

Två minibussar brann på Fritidsvägen i Gnosjö.

22 maj:

En A-traktor totalförstördes i en brand på Kungsgatan i Gnosjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.