Nationella bombskyddet sprängde misstänkt granat vid badplats i Bottnaryd

Uppdaterad
Publicerad

Badande personer vid Bergsjön i Bottnaryd hittade under torsdagen vad de trodde var ett granatliknande föremål. Nationella bombskyddet skickades till platsen för att bedöma fyndet. Under kvällen förstördes det.

Föremålet påträffades vid femtiden på eftermiddagen. Personerna på badplatsen hade fotograferat det och sedan hört av sig till polisen. Polisen i region Öst tog då hjälp av nationella bombskyddet.

Ingen avspärrning

Polisen fanns i området kring badplatsen under kvällen, men meddelade att någon större avspärrning inte var aktuell. Man hade dock en patrull där som skulle se till så att bombskyddspersonalen kunde arbeta ostört.

Vid 21-tiden meddelade polisen att föremålet hade förstörts på plats av bombskyddet.

– Att det var någon form av granat kan vi fastlägga. Men om den hade egen sprängkraft kunde nationella bombskyddet inte avgöra, säger Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson.

Polisen lämnade platsen

Pjäsen ska ha varit uppskattningsvis 50 centimeter, enligt Johnny Gustavsson. Insatsen blåstes av kort senare och bombskyddet lämnade platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer