Fredrik Söderholm och Jan Justegård lämnar över Tranås-posten och Boulevard till nya ägarna Bonnier. Foto: Jan G. Franzén

Bonnier köper Tranås-posten: ”Tiden rätt för nya krafter att ta vid”

Publicerad

Bonnier tar över allt fler av medieföretagen i Jönköpings län. Nu är det klart att även Tranås-posten byter ägare då Bonnierkoncernen tar över både den prenumererade lokaltidningen och dess systertidning, gratistidningen Boulevard.

Tranås-posten grundades 1918 och är en lokaltidning med veckoutgivning i Tranås med omnejd. Tidningen har cirka 3 400 betalande prenumeranter och dess gratistidning Boulevard ges ut varannan vecka. 

– Vi har drivit Tranås-Posten i 30 år och nu är tiden rätt för nya krafter att ta vid, säger Jan Justegård som ansvarig utgivare för Tranås-posten.

Äger flertalet tidningar i länet

Bonnier news local som nu tar över tidningen äger mer än 40 varumärken, från Örnsköldsvik till Malmö. Under 2020 förvärvade även mediekoncernen Hall media, i köpet ingick både Tranås tidning och gratistidningen Tranåsaktuellt. Även titlar som Jönköpings-posten, Jnytt och Värnamo nyheter ingår sedan förra året i Bonnierkoncernen.

– Vi ser nu möjligheter till samordning mellan Tranås-posten och Tranås tidning, i allt från delade lokaler till gemensamma system. Vi tror även att vi kan öka lönsamheten ytterligare genom att skapa synergier mellan gratistidningarna Boulevard och Tranåsaktuellt, säger Mikael Nestius som är affärsområdeschef på Bonnier news local.

Ägarbytet genomfördes igår tisdag, men på onsdagen blev affären offentlig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.