Foto: SVT

Stor ökning i bostadskön sedan förra året

Uppdaterad
Publicerad

Det kommunala bostadsbolaget Vätterhem har sex månader längre bostadskö nu jämfört med förra året, samtidigt står 31 000 personer i kö och hoppas på att få en ny bostad, rapporterar P4 Jönköping.

Förra året hade Vätterhem en rekordlång bostadskö, då var det mer än 25 000 personer som stod i det kommunala bostadsbolagets bostadskö. I år är det 31 000 personer som väntar på en ny bostad, samtidigt har väntetiden på en ny bostad ökat. Beroende på var man vill bo får man vänta mellan drygt ett år och upp till närmare sex år. Populärast är att bo på Gräshagen, där och också väntetiden längst.

2019 ett mellanår

Raymond Paska som är Vätterhems marknadschef, berättar för P4 Jönköping att 700-800 lägenheter byter hyresgäst på ett år, samtidigt som det står 31 000 personer i kö vilket leder till väldigt långa köer. 

– Vi vill att kön ska vara liten och det är därför vi nyproducerar lägenheter. Även om 2019 blir ett mellanår, ser vi fram emot de inflyttningar som sker från och med våren 2020, säger Raymond Paska till radion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.