Foto: Johan Nilsson/TT-arkiv

Bråk i Jönköping – man misstänkt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern är misstänkt för försök till mord efter ett bråk i centrala Jönköping natten mot torsdag. Två män, en i 25-årsåldern och en i 50-årsåldern, fick föras till sjukhus i ambulans, men ingen ska vara livshotande skadad.

Det var strax efter klockan ett som polisen fick larm om ett bråk utomhus på Väster city i Jönköping.

– Två män hade skadats och fått föras till sjukhus. En av dem hade skadats med ett tillhygge, säger Camilla Larsson, vakthavande befäl vid polisen.

Fått lämna sjukhuset

Ingen av männen ska vara livshotande skadad och en av dem har enligt polisen fått lämna sjukhuset. Den andra mannen ska enligt uppgifter från Länssjukhuset Ryhov vara måttligt skadad och är inlagd för vård. Det ska handla om skärskador.

En man i 35-årsåldern kunde en dryg timme senare gripas av polis. Mannen anhölls senare under natten efter beslut av åklagare och är nu misstänkt för försök till mord.

Polisen vill i nuläget inte kommentera vad det är för typ av tillhygge som har använts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.