Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Styrkeledaren Joakim Ejdeblad berättar om branden på Återvinningscentralen i Vaggeryd. Foto: SVT

Brand i återvinningscentral i Vaggeryd – VMA utfärdades

Uppdaterad
Publicerad

Ett VMA utfärdades natten till tisdagen efter en kraftig brand i en återvinningscentral i Vaggeryd. Under morgonen var branden under kontroll men räddningstjänsten kommer att vara på plats under hela dagen.

Räddningstjänsten fick larmet strax efter midnatt och var på plats med ungefär 15 personer från räddningstjänsten och ett antal räddningsfordon.

Släckningsarbetet beräknades ta flera timmar och fokus var att branden inte skulle sprida sig till byggnader i närheten. Ingen person har kommit till skada.

– Nu använder vi sand för att försöka släcka branden, det säger Joakim Ejdeblad styrkledare på plats till SVTs team på plats.

VMA utfärdades

Återvinningscentralen ligger strax norr om centrala Vaggeryd och på grund av en gynnsam vind gick den kraftiga röken rakt upp och inte in över samhället.

Ett viktigt meddelande till allmänheten har utfärdades eftersom det var kraftig rökutveckling. Strax efter klockan nio på tisdagsmorgonen drogs varningen till allmänheten bort.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Då räddningstjänsten kom till platsen strax efter midnatt brann det kraftigt. Foto: Mattias Landström/JkpgNews

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.