Visa alla (3)

Stor brand i flerfamiljshus i Eksjö

Publicerad

Kraftig brand utbröt i ett flerfamiljshus i Eksjö under fredagskvällen och boende i huset samt närliggande byggnader evakuerades. Räddningstjänst och polis är på plats och ett område på den aktuella adressen har spärrats av.

Ingen person ska vara skadad i den brand som bröt ut i ett flerfamiljshus i Eksjö vid 17.30-tiden på fredagen. Enligt räddningstjänsten fanns det vid deras ankomst personer kvar i byggnaden som fick hjälpas ut. Polisen finns också på plats.

– Det är kraftig rök från vinden, vi är där med fem patruller och hjälper till med avspärrningar och evakuering, sa Bo Gunnarsson, vakthavande polisbefäl en stund efter larmet gått.

Räddningstjänsten har utfärdade  ett så kallat VMA-larm, viktigt meddelande till allmänheten under kvällen. Fastigheten ligger på Södra Storgatan och släckningsarbetet har varit intensivt. Boende i kvarteret och alla som befinner sig i området, uppmanas tillsvidare att stanna inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

– Just nu är det ett nivå 30-larm, det är flera styrkor från olika håll i länet på plats. Vi håller på att evakuera fastigheterna intill huset det brinner i, säger Axel Röman, inre befäl hos räddningtjästen.

Finns viss spridningsrisk

– Vi har fortfarande en fullt pågående insats. Byggnaden är kraftigt övertänd i nuläget och det slår lågor genom tak och fönster. Vi har 35 till 40 man på platsen, säger Fredrik Hensegård, räddningtjänsten ledningsoperatör.

– Ambulans är också på plats men det är ingen som behövt åka till sjukhus. Det finns fortfarande viss spridningsrisk och branden är inte under kontroll ännu, fortsätter Hensegård.

Enligt uppgifter från polisen har ett större antal personer fått evakuerats till Missionskyrkan i Eksjö. De uppger också att ingen har rapporterats som skadad i samband med branden.

Eksjö kommun har startat sin Posom-grupp för att ge stöd åt de drabbade.

– Vi har aktiverat vår krisledning för att ge akut stöd till dem som har drabbats, säger Anette Stendahl, press- och kommunikationsansvarig på Eksjö kommun.

– Läget är oförändrat, släckningsarbetet pågår fortfarande och branden är inte under kontroll. Ser något bättre ut mot Södra Storgatan, det är ungefär vad man kan säga i nuläget, säger Anette Stendahl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer