Räddningstjänsten är kvar vid det brandskadade huset för att släcka mindre glödhärdar. Foto: SVT/Charlotte Göransson

Branden i Eksjö är släckt – nu väntar polisutredning

Uppdaterad
Publicerad

Branden som startade under fredagskvällen i ett flerfamiljshus i centrala Eksjö är släckt. Det ryker fortfarande från byggnaden och VMA, Viktigt meddelande till allmänheten, kvarstår under lördagen. Polisen väntar på att kunna inleda förundersökning gällande mordbrand.

– Vi har inte kunnat göra några tekniska åtgärder än eftersom räddningstjänsten fortfarande är där och jobbar, säger Bo Gunnarsson, presskommunikatör på polisregion Öst.

Polisen var på plats under kvällen för att bland annat hjälpa till och evakuera boende i huset och i omkringliggande byggnader.

Fick hjälp av kyrkan

Missionskyrkans lokal i närheten fungerade som uppsamlingsplats där kommunens POSOM-grupp erbjöd stöd.

– Vi hjälpte till med evakuering i det inledande skedet, sen blir det fastighetsägaren och kommunen som får se till att hyresgästerna får tak över huvudet, säger Bo Gunnarsson.

Foto: Tobias Marbenius

Enligt räddningstjänsten är byggnaden totalförstörd och polisen kommer inleda en förundersökning om mordbrand.

– Det är den rubriceringen vi har när det gäller stora värden och när det har varit fara för människors liv, säger Bo Gunnarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.