Två personer har förts till sjukhus efter morgonens brand på Kristinelund Foto: svt

Brand i flerfamiljshus i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades under torsdagsmorgonen till en brand i ett flerfamiljshus i Jönköping. Det brann i en av lägenheterna. Två personer har fått föras till sjukhus med ambulans.

Larmet till SOS Alarm kom in klockan 07:26 på torsdagen. Enligt polisen var det grannar som larmade om en brand på tredje våningen i ett flerfamiljshus på Junelundsgatan i Jönköping. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden som börjat i ett rum och påbörja ventilation.

– Det ska ha varit två personer i den lägenhet som brann. De är ute ur huset men skadeläget vet jag inget om, säger David Högberg, räddningstjänsten inre befäl.

Vid 7-tiden meddelar polisen att båda personerna, två kvinnor en i 50-årsåldern och en i 90-årsåldern, fick följa med ambulans till sjukhus.

– Det ska inte röra sig om livshotande skador, enligt Tomas Agnevik, polisens presstalesperson Region Öst. Enligt uppgift ska kvinnorna ha andats in rök.

Räddningstjänsten kommer att vara på plats under förmiddagen för ventilering. Brandorsaken är oklar.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.