Vid 15.30-tiden på tisdagen kom larmet om branden i en radhuslägenhet i Gnosjö. Foto: Privat

Brand i radhuslänga i Gnosjö

Uppdaterad
Publicerad

Vid 15.30-tiden på tisdagen började det att brinna i en radhuslänga i Töllstorp i Gnosjö. Ingen person har kommit till skada. Polisen har gripit en misstänkt och brottsrubriceringen är mordbrand.

Det var 15.39 som SOS Alarm fick in larmet om branden. Räddningsstyrkor från Gnosjö, Gislaved, Reftele-Hillerstorp, Värnamo och Bredaryd larmades till platsen.

När räddningstjänsten kom till platsen var det en fullt utvecklad brand som hade spridit sig upp på vinden. Vid 17-tiden var branden släckt.

– Vi är kvar på platsen för att kontrollera att det inte skett någon spridning i konstruktionen, säger ledningsoperatören vid räddningstjänsten.

Har någon skadats vid branden?

– Ingen person har kommit till skada.

Vi har pratat med en av de boende i huset, som vill vara anonym. Han berättar att han låg och sov i sin lägenhet när han kände hur det började lukta rök. När han kom ut såg han att det var en fullt utvecklad brand i en av lägenheterna. Han säger att det inte är troligt att han kan bo i sin lägenhet inatt eftersom den är rökskadad.

Polisen skriver på sin webbplats att de har inlett en förundersökning gällande mordbrand. Bostaden är avspärrad för teknisk undersökning. En person har gripits misstänkt för brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.