Branden i pelletslagret utbröt strax innan klockan halv nio på måndagsmorgonen. Foto: Bengt Ljunggren

Brand på sågverk i Myresjö

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades under måndagsmorgonen till ett sågverk i Myresjö efter larm om att det brann i ett pelletslager. Ganska snabbt lyckades räddningstjänsten få branden under kontroll.

Strax innan klockan 8.30 på måndagen larmades SOS om en brand i Rörvik Timbers sågverk i Myresjö. Då räddningstjänsten kom till platsen brann det i en större hög med pellets som brann inne i en byggnad.

Ett 30-tal brandmän var till en början på platsen och bekämpade branden, men då branden efter en dryg timme var under kontroll minskades bemanningen till ett 15-tal brandmän. De var kvar på platsen under förmiddagen för eftersläckning.

Teknisk undersökning väntar

Enligt polisen ska ingen person ha kommit till skada i samband med händelsen. Polisen meddelar även att man under tisdagen kommer att göra en kriminalteknisk undersökning på platsen för att ta reda på brandorsaken. Ärende utreds initialt som allmänfarlig vårdslöshet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.