Flera bilar skadades sedan en skolbuss kommit i rullning utanför Sandagymnasiet. Foto: SVT

Buss kom i rullning vid skola – flera bilar skadade

Uppdaterad
Publicerad

En skolbuss av mindre modell kom under morgonen i rullning och kraschade in i flera bilar och mopeder vid Sandagymnasiet i Huskvarna. Ingen person ska ha kommit till skada.

Olyckan ska ha skett vid halv niotiden. Enligt polisen ska det handla om en skolbuss som lämnat elever vid skolan på Sandagymnasiet. Bussen ska ha kommit i rullning och kraschat in i flera bilar som stod parkerade samt mopeder.

– Det ska inte vara någon person skadad, säger polisens presstalesperson Monica Bergström till SVT.

I minibussen fanns två av skolans elever. Båda klarade sig dock utan fysiska skador.

Fick böter

Chauffören av minibussen fick en ordningsbot för att hen inte sett till att fordonet stod stilla när det var parkerat. Enligt polisens presstalesperson ska chauffören missat att lägga i bromsen. Bussen handbroms har kontrolleras och inga tekniska fel har upptäckts.

Elever på skolan berättar för SVT att de plötsligt hörde en krasch.

– Vi satt och skrev nationella prov då vi plötsligt hörde en hög smäll utanför fönstret, berättar elever för SVT. Då såg vi att en buss hade rullat ner på bilarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.