Magnus Sjölyck, företagets vd. Foto: Jack Mikrut / Dagens industri

Byggbolag prisas av Dagens industri

Uppdaterad
Publicerad

Byggbolaget i Vetlanda är det snabbast växande företaget i Jönköpings län. Nu utnämns företaget till årets Gasellvinnare i länet av affärstidningen Dagens industri.

– Det är jätteroligt, lite som att göra mål i fotboll, men det var länge sedan jag gjorde ett sådant, säger Magnus Sjölyck, vd.

Enligt ett pressmeddelande från Dagens industri har företaget 31 anställda och har ökat sin omsättning med 698 procent till 141,6 miljoner kronor under de senaste tre åren.

Byggbolaget i Vetlanda startade 2011 och började med ombyggnation av kommersiella lokaler, men idag utgör nyproduktion av kommersiella fastigheter och bostäder företagets största verksamhet.

Vunnit tidigare

För att vinna Gasellpriset måste företaget minst ha fördubblat sin omsättning mellan 2014 och 2017 och ökat den varje år. Dagens industri kräver också bland annat att företaget varit lönsamt under samma period och att det har sunda finanser.

Magnus Sjölyck uppger att Byggbolaget i Vetlanda vunnit priset två år tidigare.

– Vi har vågat ta kostnader i förväg för att växa och bli större, säger han om framgångarna.

Företaget prisades på en gala på Spira i Jönköping under tisdagskvällen då även årets Gasellvinnare för Kalmar och Kronobergs län korades. Den 4 december utser sedan Dagens industri årets Supergasell på en gala i Stockholm.

”En utmaning”

Men Magnus Sjölyck tror det blir svårt för hans företag att ta hem det priset.

– Det blir nog något tufft hightechbolag som vinner. Det är en utmaning bara att fortsätta vara Gasellföretag, säger han.

Enligt rankingen är Tranås all service det företag som växte näst mest i länet och Ågårds byggservice i Hillerstorp hamnar på tredje plats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.