Per Eriksson (C), distriktsordförande i Jönköpings län, berättar i klippet vad som är viktigt att utveckla för att underlätta för människor på landsbygden att leva där. Foto: Jonas Tubbin/SVT

Centerpartiet välkomnar konkurrensen i landsbygdsfrågor

Publicerad

Centerpartiet har av tradition haft många väljare på landsbygden. Själv har partiet kallat sin politik för närodlad, men nu tar fler partier aktivt upp kampen om landsbygdsväljarna.

– Det är bra, det har saknats debatt när det gäller landsbygdsfrågor, säger Per Eriksson, distriktsordföranden i länet.

Han anser att det är viktigt att utbyggnaden av fiber fortsätter på landsbygden och att mycket service också finns kvar.

Partiet vill precis som moderaterna reformera strandskyddet för att göra det möjligt för fler att bygga och bo i attraktiva lägen.

– Det är konstigt att man kan få bygga sjönära i stadsmiljö, men att det är näst intill omöjligt på landsbygden. Där vill vi genomföra förändringar, säger Per Eriksson.

I klippet förklarar Per Eriksson hur han ser om konkurrensen om landsbygdsväljarna i valet 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.