Varför bor du där du bor? Dela med dig av dina tankar i vår chatt. Foto: TT

Chatt: Varför har du valt att bo där du bor?

Uppdaterad
Publicerad
Varför har du valt att bo där du bor? Hur länge har du bott där du bor? Vilka omständigheter gjorde att du hamnade just där du hamnade?

SVT Nyheter har tittat på hur Sveriges befolkning förändrats mellan år 2000 och 2018. Vissa kommuner växer, andra avbefolkas.

SVT rapporterade · Varför har du valt att bo där du bor?

08.23
Jag har flyttat från landet in till stan. Har tröttnat på att pendla och köra barnen till alla aktiviteter.
09.44
Jag och min familj bor på landsbygden utanför Sävsjö. För oss är det självklart att bo här, nu! Men då jag var yngre ville jag flytta härifrån och bo i en storstad. När jag nu har egna barn kan jag inte tänka mig ett bättre och tryggare boende.
10.49
Bor på landet utanför Vaggeryd. Bodde tidigare i bostadsrätt i Jönköping men tröttnade på stress och rusningstrafik. Fick en tomt på föräldragården så byggde nytt hus med sambon. Lite mer pendling men en helt klart bättre och tryggare miljö för barnen att växa upp i.
11.38
Jag bor i en bostadsrätts förening som byggdes på 40 talet kanon underbart boende sådana bygd inte längre nu är folk packade som sillar 😀
14.33
Som hyresgäst har man inte så mycket att välja på när det inte finns något ledigt.Som tur är har jag en mindre lägenhet som är lite billigare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Befolkningsförändringarna i Sverige

Mer i ämnet