Foto: Claus Meyer/TT

Christian Sandberg klar för HV71

Uppdaterad
Publicerad

Centern Christian Sandberg som har 17 säsonger bakom sig i AIK har skrivit på för HV71. Christian Sandberg är äldre bror till Filip Sandberg och nu återförenas bröderna i HV71.

Sandberg har varit kapten i AIK de fyra senaste säsongerna. Nu förstärker han centersidan i HV71 och ansluter till laget under nästa vecka.

– Det känns fantastiskt kul och spännande. Jag har spelat i AIK hela mitt liv och detta blir något nytt för mig. Extra roligt såklart att få spela med brorsan. Jag och Filip har aldrig lirat ihop innan, säger Christian Sandberg i ett pressmeddelande från HV71.

HV71:s värvningar

Kontraktet med Sandberg gäller i ett år.

– En fantastisk bra karaktär med riktigt bra ledaregenskaper. En kille som sätter laget främst alla dagar i veckan, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Gustafsson prövar vingarna i Nordamerika

Samtidigt är det osäkert hur det blir med centern David Gustafsson som ska över till Nordamerika och Winnipeg under september och delar av oktober för att slå sig in i laget. Går det bra för honom kan det bli NHL-spel framöver, vilket gör att Hult inte vet om Gustafsson kommer att återvända till HV under hösten.

– Tidsperspektivet är alltid jobbigt att ha emot sig, säger Hult.

FAKTA / SANDBERG

Född: 871 023, Järfälla

Moderklubb: IK Bele

Position: Center

Skjuter: Höger

Längd/vikt: 174 cm/84 kg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

HV71:s värvningar

Mer i ämnet