André Petersson. Foto: Bildbyrån

André Petersson återvänder till HV71

Uppdaterad
Publicerad

HV71 gör en stjärnvärvning inför comebacken i SHL. Forwarden André Petersson återvänder till Jönköpingsklubben efter spel i NHL och KHL.

På torsdagen meddelade HV71 på sin sajt att 31-årige André Petersson skrivit på för tre år.

– Det är fantastiskt! Jag har gått runt och varit sugen på att spela i HV71 ett par år och att det nu äntligen är klart känns naturligtvis bra. HV71 betyder mycket för mig, säger André Petersson.

HV71:s värvningar

Åtta år i KHL

Han kom till HV71 2006 som junior och gick hockeygymnasiet på Sandagymnasiet i Huskvarna. Inför säsongen 2009 fick han sitt första A-lagskontrakt med HV71. Det betyder att han var med när klubben tog sitt fjärde SM-guld.

Därefter blev det ytterligare en säsong i Jönköping innan André Petersson åkte över Atlanten för spel i Ottawa Senator.

De senaste åtta åren har han spelat i flera klubbar i KHL, bland annat Dynamo Moskva och Lokomotiv Jaroslavl. På 326 matcher blev saldot 255 poäng.

Nu, mer än ett decennium utomlands, återvänder forwarden.

”Spelare som kan bryta en matchbild”

– André är en av de bästa svenska spelarna som spelat i KHL och har producerat på en hög nivå under lång tid. En spelare som kan bryta en matchbild med sin klubbteknik och offensiva kraft, säger sportchef Kent Norberg.

André Petersson blir en viktig spelare när HV71 nu åter ska spela i SHL, efter en säsong i hockeyallsvenskan. I klippet nedan ser du firandet efter avancemanget.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

HV71:s värvningar

Mer i ämnet