Coronasmittan sprider sig i HV71. Nu är sju spelare i a-lagstruppen konstaterat smittade och matchen mot Luleå skjuts upp. Foto: TT

Coronasmittan sprider sig – fler spelare i HV71 sjuka

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen kom besked att det finns covid-smitta i HV71s trupp, en spelare var bekräftad smittad och matchen mot Brynäs ikväll sköts på framtiden. Under tisdagen meddelar laget att det finns en ”utbredd smitta” i truppen.

Lagets sjukgymnast Andreas Frostemark meddelade på  tisdagen att sju spelare i a-laget nu har testats positivt för covid-19. ytterligare en spelare med symtom ska testas under tisdagseftermiddagen.

– Familjekarantän gäller för de som testats positivt och för friska spelare gäller extra försiktighetsåtgärder. Friska spelare sköter för tillfället sin träning individuellt. Någon form av gemensam träning kan bli aktuellt senare i veckan för de spelare som är friska, säger Frostemark till lagets hemsida.

Corona Jönköping

Verksamhet inställd

Förutom Brynäsmatchen ikväll så är även torsdagens match mot Luleå uppskjuten.

Sedan helgen så är all a-lagsverksamhet inställd. Man följer även Folkhälsomyndighetens nya restriktiva råd och har ställt in all träning för ungdomslag över 15 år.

I klippet ovan hör du HV71:s läkare Jonas Kalman berätta mer om situationen och vad han tror om säsongen med tanke på coronaläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet