I höst kommer småländska konstnärer få ställa ut och sälja sina konstverk på Vandalorum i Värnamo. Foto: SVT/arkiv

Coronastöttning till lokala formgivare och konstnärer

Uppdaterad
Publicerad

Smålands Konstarkiv erbjuder nu konstnärer från Småland att ställa ut verk till försäljning i en utställning på Vandalorum under hösten.

Den rådande situationen kring covid-19 har slagit hårt mot kulturen i stort och i synnerhet de individuella kulturskaparna. Därför vill Smålands Konstarkiv erbjuda konstnärer, formgivare och konsthantverkare bosatta i Småland en möjlighet att ställa ut verk till försäljning på Vandalorum.

Alla intäkter från försäljningen ska oavkortat gå till konstnären och för besökarna innebär upplägget att utställningen är i ständig förändring. När ett verk har sålts får konstnären ersätta det med ett annat.

Utställningen är ett sätt för oss som institution att stötta det professionella konstlivet i Småland, säger Linda Larsén på Smålands Konstarkiv.

Corona har satt sina spår ekonomiskt för Vandalorum i Värnamo, se klipp nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.