Tio-årige Melker filmade en älg, som troligen är den som nu är skjuten. Foto: Melker Liljefall

Cyklist blev jagad av älg i bostadsområde

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen larmades polisen i Jönköping om en älg som irrat runt i ett bostadsområde i Huskvarna.

Älgen ska först ha tagit sig in i en trädgård och sedan ska den ha jagat en cyklist. Händelsen inträffade på Egnahem i Huskvarna.

Cyklisten ska enligt polisen inte ha blivit skadad och älgen försvann tillslut till skogs.

Fångades på film

När 10-årige Melker Liljefall var på väg hem från skolan på fredagen upptäckte han en älg på en villatomt. Det kan mycket väl vara älgen som senare jagade cyklisten.

– Det var läskigt att den var mitt i ett villområde. Jag hade inte velat vara där själv, det var tur att mina kompisar var med, säger Melker Liljefall.

Man hör att ni säger ”ring polisen”?

– Ja, det har andra sagt att man ska göra.

Kan bli skyddsjakt

Även tidigare i veckan har det kommit uppgifter om att en eller flera älgar har rört sig i samma bostadsområde. I fall skyddsjakt nu skulle bli aktuellt är polisen förberedd.

– Mig veterligen finns inget beslut om skyddsjakt än, men vi har förberett ett underlag om det skulle bli aktuellt, säger Daniel Söderqvist, polisens presstalesperson.

Vad kan det bli för problem med skyddsjakt i ett bostadsområde?

– Ja, man ska ju inte skjuta med skarpladdade vapen i bostadsområden. Men det blir jägare som får ta tag i jakten om det blir aktuellt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.