Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hälso- och sjukvårdsdirektören Mats Bojestig är oroad över utvecklingen, när coronasiffrorna nu stiger i Jönköpings län igen. Foto: SVT/TT

Då når vi toppen av smittspridningen i länet

Uppdaterad
Publicerad

Just nu ser regionen en kraftig uppgång av antalet patienter som får sjukhusvård för covid-19. Enligt Regionen:s prognos så kommer länet att nå toppen av smittspridningen i mitten av december.

– Vi har en stor ökning just nu och det kommer med all säkerhet att vara lika många som vårdas på sjukhus för covid-19 som vi hade i våras, säger Mats Bojestig som är Hälso-och sjukvårdsdirektör i länet.

Kulmen nås i mitten av december

Som mest vårdades runt 70 patienter på sjukhus för covid-19 i länet i våras. Siffran ligger nu på runt 60 personer och allt talar alltså för att siffran kommer att öka framöver. Enligt Regionens prognos kommer toppen av smittspridningen nås runt lucia.

– När vi tittar på den samlade smittbilden, med provtagning och allt, hoppas vi att vi når toppen inom ett par veckor, det vill säga runt lucia, säger han.

I klippet berättar han om vad det kommer innebära för vården att kulmen nås i mitten av december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet