Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan ser du efterdyningarna från branden och hör räddningsledaren berätta varför explosionerna kunde uppstå. Foto: Jasmin Akbarzadeh/SVT

Dagen efter industribranden i Jönköping – Polisen utreder arbetsmiljöbrott

Uppdaterad
Publicerad

Efter den kraftiga branden som inträffade i Jönköping på torsdagskvällen var polisens kriminaltekniker på plats under fredagen. Myndigheten utreder olyckan som ett arbetsmiljöbrott efter att en anställd skadades och vårdas på sjukhus med lättare skador.

På förmiddagen på fredagen avslutades räddningsarbetet efter branden i en industri vid Fridhem i Jönköping. På torsdagen var det många Jönköpingsbor som hörde höga smällar komma från platsen och det visade sig vara gasolflaskor som exploderade i branden.

– Det viktigaste var att få ner temperaturerna på flaskorna. Det var ett snabbt förlopp och de flesta explosioner skedde innan vi kom hit. Då var det viktigt att få ner värmepåverkan på övriga flaskor för att förhindra fler explosioner, säger Christoffer Carmestedt som är räddningsledare.

I klippet ovan ser du efterdyningarna från branden och hör räddningsledaren berätta mer om varför explosionerna kunde uppstå.

Anställd skadad

SVT har pratat med företagets ägare som är besvärad över händelsen och oroad efter att en anställd skadades lätt av branden. Ägaren säger också att han är lättad att det inte slutade värre än så.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.