Carmen Chuan, Krollous Shalabi och Nada Rahid brukar träffas på Stadsgården på Råslätt. Dani Mardini arbetar som verksamhetssamordnare på fritidsgården. Foto: SVT/Charlotte Göransson

De tillbringar julafton på Stadsgården på Råslätt

Uppdaterad
Publicerad

Sedan drygt 15 år tillbaka håller fritidsgården Stadsgården på Råslätt i Jönköping öppet på julafton för ungdomar. Det är en dag då fritidsgården är välbesökt av både ungdomar som firar och inte firar jul.

Det är inte mycket som håller öppet eller händer på julafton. Förutom i husen där det firas jul. Däremot kan det bli ensamt och långtråkigt för de som inte firar jul. Därför håller fritidsgården Stadsgården öppet för ungdomar på julaftonens eftermiddag och kväll.

– Vi tänker på barn och ungdomar som kanske inte vill vara hemma. Kanske börjar föräldrarna dricka väldigt tidigt och det är inte alltid bekvämt att se sina föräldrar jättefulla, förklarar verksamhetssamordare Dani Mardini och menar att det ska finnas ett forum för dem också.

Turnering och Kalle anka

Under dagen blir det fika och arrangeras bland annat pingis- och fotbollsturnering i huset för de som vill.

Kommer ni att visa Kalle Anka?

– Ja, absolut. Det är viktigt att de nyanlända vet att vi kollar på Kalle Anka på julafton, säger Dani Mardini.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.