Foto: SVT

De protesterar mot politikernas förslag

Uppdaterad
Publicerad

Flera föräldrar uttrycker stor oro över att kommunen vill göra om flera landsbygdsskolor till F-3-skolor. De menar bland annat att omplaceringar av årskurserna fyra till sex kommer göra det mindre attraktivt för människor att vilja flytta till landsbygden.

Emma Söderhjelm, Ulf Hindsén och Kristina Karlsson har tillsammans med flera andra föräldrar, föreningar och några politiker skrivit ett brev till kommunen för att få politikerna att ta tillbaka förslaget.

– Vi vill hellre att man utvecklar skolan. Många väljer aktivt att flytta hit för att det finns en fin skola här, säger Ulf Hindsén.

Men politikerna vill ju erbjuda alla barn en likvärdig utbildning, vad säger du om det?

– Likvärdig betyder inte likformig, det här att man ska centralisera skolor är en trend som pågår i Sverige just nu, det finns inga sådana trender i övriga delar av Europa, säger Ulf Hindsén.

Hör mer vad föräldrarna har att säga om förslaget att göra om skolorna på landsbygden i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.