Foto: SVT

Demokraterna vill ha en gemensam kommunal gymnasieskola i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Nybildade partiet Demokraterna vill slå ihop Jönköpings fyra gymnasieskolor till en gemensam. Det framgår av en motion till kommunfullmäktige.

Demokraterna i Jönköping, som grundades av de avhoppade moderaterna Carin Berggren, Anders Jörgensson, Anne-Marie Grennhag och Ola Helt vill göra förändringar inom gymnasieskolan i Jönköping.

I en motion till kommunfullmäktige vill partiföreträdarna att kommunen ser över organisationen av Jönköpings fyra gymnasieskolor; Erik Dahlbergsgymnasiet, Bäckadal, Sanda och Per Brahegymnasiet.

Partiet vill att skolorna slås samman till en organisatorisk enhet med endast en gymnasiechef i stället för, som idag, fyra. Dessutom vill partiet att varje enhet i större utsträckning ska erbjuda både yrkes- och studieförberedande program i stället för att vara uppdelade på olika enheter.

”Vi tror att yrkes- och studieförberedande program kan fördelas jämnare på skolorna än vad de gör i dag”, skriver de bland annat i sin motion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.