IVA-sjuksköterskan Eva Berglund fick sin semester flyttad före den 18 juni. Därför får hon inte del av ersättningen. Foto: Kristin Renulf/SVT

Sjuksköterskan Eva: ”Det är 30 000 kronor som ingen kommer få”

Uppdaterad
Publicerad

Sjuksköterskan Eva Berglund skulle ha gått på semester i går. För tio dagar sedan meddelade hennes chef att semesterperioderna var ändrade. Nu är hon en av dem som inte får någon del av den utlovade ersättningen.

– Det låter så bra med 30 000 kronor per flyttad vecka, men det gäller ju inte de veckor som redan flyttats, säger hon.

”Skandal utan like”

I vanliga fall har personalen fyra veckors semester uppdelat på två perioder. I år skulle Eva ha den tidiga perioden. Men för mindre än två veckor sedan meddelades att semesterperioderna ändrats och nu gällde tre veckor i tre perioder.

Corona Jönköping

– Det är en skandal utan like. HR vet exakt hur de ska utnyttja situationen till sin fördel för att charma allmänheten, säger Eva Berglund.

– De lurar skjortan av folk. Det låter som om vi alla ska få ersättning nu, men det här gäller ju bara om de ändrar igen, säger hon. Det är 30 000 vi aldrig kommer se röken av.

Patienter flyttas

Enligt Eva Berglund flyttas nu också covidpatienter till andra sjukhus, bland annat Varberg, Halmstad, Borås och Lund för att lösa personalsituationen i Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet