Lilia Kalmér är orolig för att hennes man inte kommer att klara en flytt från äldreboendet på Visingsö till Gränna. Foto: SVT

Sommarstängt på Annero äldreboende skapar oro

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan kom beskedet att äldreboendet Annero på Visingsö stängs över sommaren och de äldre flyttas till Gränna. Det skapar nu stor oro bland anhöriga och personal.

Anledningen till att Anneros äldreboende på Visingsö stänger över sommaren är att man inte lyckats locka till sig sommarvikarier. Under fyra månader hålls boendet stängt och de åtta som idag bor där får flytta till äldreboendet i Gränna.

Detta gör nu många av de boende på Visingsö oroliga. En av dem är Lilia Kalmér vars man bor på äldreboendet sedan han drabbats av stroke.

”Ovärdigt av politikerna”

– Det här är ett sätt att förkorta livet på gamla människor. Det är ovärdigt av politikerna att göra på det här sättet, säger Lilia Kalmér till SVT.

För ett halvår sedan minskades antalet platser på Annero från elva till åtta och många SVT pratar med tror att det här blir en permanent lösning.

Hör bland annat oroliga anhöriga i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.