Stefan Carlsson, presskommunikatör på Jönköpings kommun Foto: SVT/Linda Mathillas

”Det är fruktansvärt – skolan ska vara en trygg plats”

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings kommuns kristeam arbetar nu med att stötta elever, skolpersonal och vårdnadshavare efter knivskärningen i anslutning till Råslättskolan under onsdagsmorgonen.

– Det finns väldigt många som är påverkade av detta. Vi har elever som kommit till skolan för en helt vanlig dag men nu blir det under speciella omständigheter, säger Stefan Carlsson, presskommunikatör Jönköpings kommun.

Två knivskurna

Det var strax innan klockan åtta på onsdagsmorgonen som två elever blev knivskurna på Råslättskolans område i Jönköping. De fick lindriga skador, enligt polisen. Händelsen rubriceras som grov misshandel. En person kunde senare gripas kort därefter i närheten av skolan.

Kommunen har ett kristeam på skolan just nu och har bland annat öppnat upp skolans matsal där man tar hand om de frågor som många har.

– Som jag förstår det så vill många veta vad som hänt. Är det mitt eller mina barn som är drabbade. De som det handlar om har informerats under morgonen. Övriga som har frågor fångar vi upp under dagen, säger Stefan Carlsson.

Många har frågor

Hur går ni vidare nu?

– Vi måste bilda oss en uppfattning om vad som hänt och vad vi som kommun och skola måste göra. Verksamheten pågår och det är lugnt på skolan just nu, men nu måste vi prata och fånga upp berörda personer.

Vad tänker du om händelsen?

Det är fruktansvärt. Skolan ska vara en trygg plats, säger Stefan Carlsson, kommunens presskommunikatör.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivdådet på Råslätt

Mer i ämnet