Susann Pettersson från Göteborg, Josefine Karlsson från Linköping och Emil och Anton Rickars är alla och turistar i Eksjö. Se klippet för att se vad de hittar på. Foto: Charlotte Göransson/SVT

Det här gör turisterna helst i Eksjö

Uppdaterad
Publicerad

Lättade restriktioner innebär att fler kan turista. Men pandemin är fortfarande närvarande och många väljer därför att semestra i Sverige – och Eksjö.

Josefine Karlsson är på besök med familjen från Linköping. De ska besöka vänner som flyttade till Eksjö förra året.

– Pandemin satte stopp för att ses, men nu har vi äntligen fått komma hit och besöka stan. Vi har fyra barn att underhålla. Så vi har badat och leksaksbutiken står näst på tur. Sen blir det lite god mat på kvällen, säger Josefine Karlsson.

Turista hemma

För att få fler att upptäcka Höglandet arrangerar Eksjö kommun en tävling som kallas ”Turista Hemma”. Tävlingen går ut på att man ska besöka minst sex stycken turistmål i minst tre olika kommuner på Höglandet. Den som registrerar sina utflykter är med och tävlar olika priser.

Även Aneby, Sävsjö samt Vetlanda kommun är med och arrangerar. Tävlingen har pågått varje sommar sedan 2019.

Kolla klippet för att se vad turisterna i Eksjö hittar på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.