Maria, Ebba, Björn och Ida Wärn är på besök från Stockholm. Under vistelsen har de besökt Dumme mosse, badad och shoppat. Se klippet för att höra vad de tycker om Jönköping som sommarstad. Foto: Ebba Öberg/SVT

Det här tycker folket om att semestra i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Lånetek i Rådhusparken, fler sittplatser för sommarhäng och en förlängd gågata. I år har Jönköpings kommun satsat extra mycket på att få semesterfirarna att trivas.

Men vad tycker folk på stan om att ”hemestra” i Jönköping? SVTs reportrar gav sig ut för att kolla läget.

– Det har hänt väldigt mycket sedan jag bodde här som ung. Det är en enorm skillnad i positiv bemärkelse, säger Anders Jonasson.

Marie Tilander är inte så positiv till kommunens satsningar. Hon tycker att det är synd att kommunen har valt att lägga gågatorna och sommarsittplatserna där det annars funnits bilparkeringar.

Vacker stad

Många nämner de vackra husen och närheten till vattnet som det bästa med Jönköping på sommaren. Men även shoppingen uppskattas.

Björn Wärn från Stockholm är besök med frun Maria och barnen Ebba och Ida.

– Vi har varit här i två dagar, och vi har badat och gått i affärer. Det är mysigt här, säger Ebba Wärn.

Kolla klippet för att se vad folket tycker om Jönköping som sommarstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.