HV71:s Marcus Ljungh grattas av Martin Thörnberg efter sitt 1-0 mål. Foto: Mikael Fritzon/TT

Detta lag möter HV71 i åttondelsfinalen

Förra säsongen såg Linköping till att HV71:s säsong tog slut i åttondelsfinalen genom att vinna med 2–0 i matcher. Nu fick HV71 sin revansch. HV71 slog Linköping med 4–0 och såg till att östgötarnas säsong tar slut redan efter grundserien. För HV71 väntar nu åttondelsfinal mot Rögle.

Segern för HV71 innebar också att laget bröt LHC:s svit i Kinnarps Arena. Linköping hade tio raka vinster på HV71:s hemmaplan innan den här matchen.

Hemmalaget var det klart bättre laget i den första perioden och fick också utdelning vid två tillfällen. Först var det Markus Ljungh som gjorde 1–0. Efter en passning från Martin Thörnberg fick Ljungh pucken på benet och in bakom Jonas Gustavsson i LHC:s mål.

Markus Ljungh var också inblandad i hemmalagets 2–0-mål. Efter en snygg passning från honom kunde Simon Önerud skjuta pucken i mål.

Linköping hade två jättechanser

LHC var blekt i inledningsperioden, men hade två jättechanser. Andrew Gordon sköt utanför när han var fri med Jonas Gunnarsson i HV71s mål. Dessutom hade Fredrik Karlström en farlig styrning precis utanför målet, men inte heller den här gången blev det något mål.

Även i den andra perioden dominerade HV71 matchen, men Jonas Gustavsson i Linköpings mål lyckades med tur och skicklighet hålla målet fritt från påhälsning och perioden blev mållös.

De båda lagen hade varsin het chans i mittenperioden.

Nils Andersson, HV-backen, kom fram fint och prickade stolpen och Johan Södergran i Linköping var helt ren med Jonas Gunnarsson och drog denne, men målvakten kastade sig och räddade pucken.

Hemmalaget utökade ledningen

Den tredje perioden blev händelsefattig. Linköping försökte nå en reducering, men hade svårt att skapa några farligheter mot ett HV71 som inte hade några problem att hålla undan till en säker triumf i den sista grundserieomgången. På slutet ökade också hemmalaget sin ledning och vann med 4–0. Simon Önerud gjorde 3–0 i tom bur och Joakim Andersson fastställde slutresultatet.

I HV71 var Jonas Gunnarsson stabil i målet. Nils Andersson och Martin Fehervary var bäst bland backarna. Klart bästa kedjetrio var den med Simon Önerud, Markus Ljungh och Martin Thörnberg.

Jonas Gustavsson i Linköpings mål kan inte lastas för förlusten. Bland backarna var Eddie Larsson den främste. Derek Roy och Broc Little var de främsta anfallarna i ett annars blekt Linköping.