Det är i nuläget oklart vad som har hänt mannen, polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död. Foto: SVT

Död man hittad utomhus i Huskvarna

Publicerad

En man hittades vid sextiden på onsdagsmorgonen död i Huskvarna. Omständigheterna kring mannens död är oklara och polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död.

Det var en privatperson som strax innan klockan sex på onsdagsmorgonen larmade polisen om att en man låg död i Huskvarna. Kroppen ska ha legat vid det gamla fabriksområdet nära Smedbyn. Hur länge mannen legat på platsen är oklart.

– Just nu är omständigheterna oklara, säger Tomas Agnevik, presstalesperson på polisen. Därför har vi inlett en förundersökning om vållande till annans död.

Vilka omständigheter är det som gör att ni inleder en förundersökning?

– Jag kan inte gå in på det men för att vi ska göra alla de polisiära åtgärder vi vill så behöver vi inleda en förundersökning. Vi måste ju ta reda på vad som har hänt.

Mannen identifierad

Polisen har under morgonen varit på plats i området och gjort en teknisk undersökning, området är även avspärrat.

– Jag kan säga så mycket som att efter att teknikerna varit på plats så har misstankarna om brott inte stärkts, snarare minskat. Men inte förrän vi får svaren från en obduktion vet vi om det handlar om ett brott, säger Agnevik.

Mannen har identifierats och det kommer nu att göras en rättsmedicinsk undersökning av kroppen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet "Gica"

Mer i ämnet