Det var i samband med ett bråk på grillplatsen i Huskvarna Stadspark som en ung man knivskars och senare avled av sina skador. Foto: SVT

Mordmisstänkt pojke känd av myndigheterna sedan tvåårsåldern

Uppdaterad
Publicerad

En ung pojke är misstänkt för mord efter att en 17-åring knivdödades i Stadsparken i Huskvarna för en dryg månad sedan. Pojken är nu tvångsomhändertagen av sociala myndigheter, mot sitt nekande.

De sociala myndigheterna har haft kännedom om pojken ända sedan han var i tvåårsåldern. Enligt uppgifter som SVT fått fram har elva utredningar genomförts och så sent som förra året placerades han i familjehem efter att det framkommit att han umgicks med personer som var kända av polisen.

Den placeringen upphörde senare och sedan dess har socialtjänstens insatser bland annat varit en kontaktperson. Situationen runt honom har av sociala myndigheter bedömts som skör, enligt Förvaltningsrättens beslut om tvångsomhändertagande.

Fallet ”Gica”

Pojken fanns även med i utredningen kring eu-migranten Gicas död för drygt två år sedan. Han figurerade i förundersökningen, men enbart som vittne.

Sedan mitten av september har han allt mer framstått som huvudmisstänkt för mordet på en 17-årig pojke, och den 21-åring som först greps och satt häktad misstänkt för mord har släppts.

Enligt pojkens försvarsadvokat nekar han till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet ”Gica”

Mer i ämnet