Martin Cullberg är den anklagade 14-åringens advokat. Foto: SVT

14-åringens advokat: ”Han tycker det är jobbigt att allt dras upp”

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen inleddes rättegången i Göta hovrätt mot de båda tonåringar som misstänks för att ha dödat hemlösa Gica i Huskvarna. 17-åringen var på plats medan 14-åringen saknades i rättssalen.

– Det finns ju roligare saker för en 14-åring att göra än att sitta här och lyssna på det här igen, säger 14-årings advokat Martin Cullberg till SVT och menar att det inte är nödvändigt att 14 -åringen är på plats.

Cullberg berättar även att den 14-årige pojken tycker att det är jobbigt att allt dras upp igen men vill att saken slutligt ska prövas så att han kan lämna det bakom sig.

Fallet ”Gica”

Rättsläkaren ändrar sin version i hovrätten

Tingsrätten ansåg att det inte kan uteslutas att någon annan orsakat Gicas död efter att tonåringarna lämnat platsen.

Men efter att professor och överläkare Roland Andersson slagit larm till åklagaren om att bedömningen kan ha varit felaktig har rättsläkaren ändrat sig om det snabba förloppet mellan att skadorna på Gica uppkom till det att han avled.

– Min uppfattning är att den inte förändrar något. Rättsläkaren säger fortfarande att tidpunkten för när Gica dog är extremt osäker, så jag tror inte det nya kommer att påverka särskilt mycket, säger Martin Cullberg.

”Lätt att vara efterklok”

I tingrätten dom fick polisen en hel del kritik för att rättsläkare inte kallades till platsen och brottsplatsen städades upp.

– Det är lätt att vara efterklok, jag tror vem som helst kan göra de misstagen som polisen gjorde inledningsvis. När man ser bilderna på honom tror man inte att han utsatts för grovt våld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet ”Gica”

Mer i ämnet