Foto: Johan Nilsson TT / Google maps

Dödsolycka i Smålandsstenar

Uppdaterad
Publicerad

En ung man omkom under tisdagskvällen i en mc-olycka i centrala Smålandsstenar. Mannen körde av okänd anledning av vägen och fördes efter olyckan till sjukhus där han senare avled. Polisen söker nu vittnen till händelsen.

Mannen var i 20-årsåldern och hemmahörande i Gislaveds kommun. Omständigheterna kring olyckan är oklara än så länge, men det handlar om en singelolycka som inträffade i centrala Smålandsstenar på Oxelgatan strax innan klockan halv nio på kvällen.

– Vi vet än så länge inte vad som orsakat olyckan, men motorcykeln är tagen i beslag för en teknisk undersökning och kroppen kommer att genomgå en rättmedicinsk undersökning för att ta reda på dödsorsaken, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid Polisregion Öst. Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik

Söker vittnen

– Vi har pratat med den som ringde in larmet, men sedan söker vi fler som kan ha sett något eller vet något om den här olyckan, säger Åsa Willsund.

Ett kriscenter kommer under eftermiddagen att öppnas i Svenska kyrkan i Smålandsstenar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.