Foto: TT

Dom om dubbelmord överklagas till HD

Uppdaterad
Publicerad

Zoran Radovanovic, som dömts för två dubbelmord på äldre par i samband med anlagda bränder, överklagar det ena fallet till Högsta domstolen.

Överklagan gäller branden och dubbelmordet på Hökensås norr om Jönköping. Där hittades kvarlevor från ett äldre par i resterna av en helt nerbrunnen sommarstuga förra våren. Polisens tekniker har varken kunnat fastställa brand- eller dödsorsak. Zoran Radovanovic och hans advokat Leif Silbersky anser att HD bör uppmärksamma just detta.

– Det finns inget likartat fall där någon dömts i Sverige, säger Silbersky.

– Det är en principiell invändning, och därför hoppas jag att Högsta domstolen tar upp målet till prövning, tillägger Leif Silbersky.

Zoran Radovanovic har erkänt det andra dubbelmordet, i Norrahammar drygt två månader senare. Offren var i båda fall personer som han varit kapitalförvaltare åt. Enligt domarna i såväl tingsrätten som Göta hovrätt var båda dubbelmorden planerade och hade ekonomiska motiv. Radovanovic dömdes till livstids fängelse.

Den dömde medger att han besökte paret på Hökensås före branden, och blod från de mördade fanns på en kofot som hittades i hans ägo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Mer i ämnet