Foto: SVT

Polisen JO-anmäls efter dubbelmorden

Uppdaterad
Publicerad

En av sönerna till det mördade paret i Hökensås har nu anmält polisen i Skaraborg till Justitieombudsmannen, JO. Han är kritisk till att polisen så snabbt avskrev misstankarna om mordbrand och vill att JO utreder ärendet.

Det var natten mot den 10 mars 2015 som fritidshuset på Hökensås totalförstördes i en brand. Polisen i Skaraborg inledde initialt en utredning om mordbrand, men ändrade redan på kvällen den 10 mars rubriceringen till allmänfarlig vårdslöshet. Något som sonen som har gjort JO-anmälan är kritisk till.

Träffa affärsbekant

I anmälan skriver han att hans syster redan när hon fick dödsbudet den 11 mars ska ha uppgett för polispatrullen att hennes föräldrar skulle träffa en affärsbekant på kvällen den 9 mars. Det ska hon även ha uppgett i förhör en vecka senare. Men enligt JO-anmälan ska ingen uppföljning av uppgifterna ha gjorts från polisens sida.

Den 28 maj 2015 hittades ett par döda i en villa som brunnit i Norrahammar. Det visade sig senare att de mördats och en 52-årig affärsman greps senare som misstänkt för brottet. I samband med detta återupptogs även utredningen om mordbrand i Hökensås av polisen i Jönköping.

Huset hade brandvarnare

Någon brandorsak i fritidshustet i Hökensås kunde inte fastställas  av polisens tekniker dagarna efter branden, men de kunde med säkerhet säga att kaminen inte var orsaken. I JO-anmälan skriver sonen även att de i förhör med polisen uppgett att föräldrarna inte rökte och aldrig slarvade med tända ljus. Huset hade också brandvarnare.

Makarnas kvarlevor återfanns nära fritidshusets ytterdörr. I JO-anmälan uppger sonen att föräldrarna borde ha hunnit ta sig ut om de varit vakna.

I april i år fastställde Göta hovrätt livstidsdomen mot Zoran Radovanovic som dömdes för fyra mord.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Mer i ämnet