Foto: TT/SVT

Här ska dubbelmördaren avtjäna sitt straff

Uppdaterad
Publicerad

Zoran Radovanovic, som bland annat dömts för dubbelmord i två fall, kommer att avtjäna sitt livstidsstraff på Kumlaanstalten.

Radovanovic har själv framfört önskemål om att placeras på anstalten i Tidaholm, men nu står det klart att det blir på Kumlaanstalten, som har säkerhetsklass 1, som livstidsstraffet ska avtjänas.

Av Kriminalvårdens utredning framgår att risken för rymning, fritagning eller att den intagne använder sig av hot eller våld bedöms vara medelhög. På Kumlaanstalten finns den säkerhetsnivå och övervakning som krävs.

Dömd för två dubbelmord

52-årige Zoran Radovanovic är dömd för dubbelmord i två fall, grov mordbrand och grovt bedrägeri. Han dömdes till livstidsfängelse av Jönköpings tingrätt den 19 januari, men överklagade domen och ville frias för ett av dubbelmorden. Hovrätten gick dock på tingsrättens linje och fastställde livstidsdomen för samtliga mord.

Zoran Radovanovic attackerade och mördade två äldre par i deras bostäder, det ena i Hökensås och det andra i Norrahammar, under våren 2015. I båda fallen använde han sig av mycket grovt våld, en kofot och ett basebollträ och efter morden tände han eld på parens bostäder.

Vissa medgivanden

Den 8 juni anhölls Radovanovic och häktades två dagar senare. Redan från början gjorde han vissa medgivanden. Motiven till de båda morden ska enligt åklagaren ha varit ekonomiska.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Mer i ämnet