Tingsrätten dömer 24-åringen till livstids fängelse. Foto: TT

Dubbelmördaren från Mullsjö erkänner för polisen

Uppdaterad
Publicerad

Den man som dömts skyldig för att ha mördat ett par i Mantorp sommaren 2017, erkänner nu brottet. Polisen har fört nya samtal med mannen på hans egen begäran.

Samtalet hölls i början av veckan och den dömde mannen från Mullsjö ska då ha berättat att han ensam berövade parets liv.

– Domen är redan avkunnad av Göta Hovrätt men vi valde att träffa honom för att höra vad han hade att berätta. Ur ett brottsofferperspektiv kan det vara viktigt för anhöriga att om möjligt få mer information, säger Gunilla Broman, spaningsledare för utredningen i ett uttalande.

Dubbelmordet i Mantorp

Ville begå ett brott

Mannen berättade även att han inte har någon koppling vare sig till brottsoffren eller till brottsplatsen. Det ska ha varit slumpen som gjort att han hamnade just i Mantorp, men han hade för avsikt att begå ett brott den aktuella dagen.

Brottsplatsen valdes utifrån det geografiska läget samt att huset låg skyddat för insyn. Mannen bedömde att han snabbt skulle kunna lämna brottsplatsen.

Mannen säger att han varit medveten om att tejpningen samt det våld han orsakat paret, skulle innebära deras död. Men han säger samtidigt att våldet varit en impuls handling och inget som han planerat i förväg.

Bedöms trovärdig

Polisen bedömer berättelsen som trovärdig.

– Det här är en berättelse som stämmer till stora delar med vad som framkom under förundersökningen, säger Gunilla Broman.

Anhöriga ska vara underrättade om de nya uppgifterna som mannen har lämnat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet