Foto: Johannes Tolf/SVT

E4 avstängd efter lastbilsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan 11 på onsdagen släpptes trafiken på igen på E4 efter att ha varit avstängd i södergående riktning mellan Gränna och Jönköping efter en olycka natten till tisdagen. Två personer är anhållna misstänkta för flera brott.

Larmet om olyckan vid Vista kulle kom vid klockan 03.30 under natten till tisdag. Det var en trailerdragare med släp som hade kört av vägen.

Misstänks för flera brott

Enligt polisen färdades en kvinna och en man i 35-årsåldern i trailerdragaren.

– I lastbilen hittades preparat som misstänks vara narkotika, berättar Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson region Öst.

Mannen och kvinnan som inte är hemmahörande i Sverige är även misstänkta för flera olika brott.

Lastbilen kom över på andra sidan av E4 och välte. Vägen öppnade igen klockan 11.00 på onsdagen. Foto: SVT

Vägen avstängd

Räddningstjänsten har under natten arbetat med ett omfattande saneringsarbete. Uppskattningsvis har cirka 150-200 liter diesel läckt ut på marken mellan körbanorna. Insatsen på plats är en gemensam insats mellan räddningstjänsten, miljörestvärdesräddning, väghållare samt Kustbevakning. Tungbärgare är på plats och arbetar med att försöka flytta lastbilen.

Trafiken på E4 ledde under avstängningen om. Trafikanter uppmanas följa orange vägskyltar. Enligt Trafikverket skickades trafikanterna via väg 990 till Ölmstad, vidare via väg 993 till Kaxholmen och därefter tillbaka till E 4 vid Huskvarna norra.

Strax innan klockan 11.00 meddelade Trafikverket att vägen öppnats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.