Olyckan orsakade totalstopp i trafiken och E4 var avstängd i södergående riktning under hela tisdagen och under onsdagsförmiddagen. Foto: Johannes Tolf / SVT

Misstänkta efter lastbilsolyckan anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Det par i 35-årsåldern som misstänks för en rad brott efter lastbilsolyckan som inträffade på E4 norr om Huskvarna på tisdagsmorgonen, har nu anhållits av jouråklagare.

Paret färdades i en trailerdragare lastad med järnbalkar som enligt polisen ska ha vägt omkring 26 ton. Det var kvinnan som körde när lastbilen välte och hamnade på taket.

– Enligt deras uppgifter har mannen, som är den egentliga föraren, blivit trött och då har kvinnan tagit över. Hon saknar körkort för den här typen av fordon, säger Klas Hellgren, jouråklagare.

Påverkade av narkotika

Mannen som satt bredvid hade inget bälte på sig och ådrog sig lindrigare skador och har under dagen fått vård på sjukhus. Kvinnan klarade sig utan skador.

Både kvinnan och mannen var enligt åklagaren narkotikapåverkade och i lastbilen hittades också en mindre mängd narkotika. Efter förhör anhölls paret.

– De är inte bosatta i Sverige och det föreligger flyktfara. Därför har jag anhållit dem, säger Klas Hellgren.

Kvinnan misstänks för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik samt narkotikabrott av normalgraden. Mannen misstänks för narkotikabrott och medhjälp till grovt rattfylleri.

– Det kommer eventuellt tillkomma tillåtande av olovlig körning vad gäller mannen, men den rubriceringen är han ännu inte anhållen för, säger Klas Hellgren.

I klippet nedan ser du hur det såg ut efter lastbilsolyckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.