I början av veckan drabbades flera bilägare av inbrott i trakterna kring Norrahammar. Foto: Privat

Efter stölderna ur bilar – polisen har identifierat en misstänkt

Publicerad

Efter den senaste vågen av stölder ur BMW-bilar meddelar polisen nu att det finns en misstänkt person. Och det går inte utesluta att han ligger bakom flera stölder, säger förundersökningsledare Daniel Wangler.

Jönköpings län har drabbats hårt med flera stölder ur BMW-bilar. Senast natten mot tisdagen inträffade ett antal stölder ur bilar i Norrhammar utanför Jönköping.

Enligt Daniel Wangler finns just nu ett tiotal öppna utredningar hos polisen i Jönköping, men fler stölder har skett under året.

– Det här är ett utbrett problem i hela södra Sverige som utreds både lokalt och nationellt.

Möjligt genombrott

Och nu kan polisen ha nått ett genombrott. En man, som inte är hemmahörande i Sverige, är misstänkt. Daniel Wangler är dock förtegen på grund av utredningsläget.

– Han är misstänkt. Han är inte anhållen eller hörd ännu.

Är han efterlyst eller anhållen i sin frånvaro?

– Det vill jag inte säga något om just nu.

Daniel Wangler bedömer dock läget som mycket hoppfullt.

– Det är så klart positivt att vi har en misstänkt person. Den här typen av brott är svårutredda och sker i det dolda. Det går inte utesluta att den här mannen är inblandad i flera av de här stölderna som inträffat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.