Foto: SVT/arkivbild

Flera stölder ur BMW-bilar – här är polisens råd

Uppdaterad
Publicerad

Flera stölder ur BMW-bilar upptäcktes under torsdagen. Polisen larmades till flera adresser på Skänkeberg i Jönköping under morgonen. Rattar och strålkastare har stulits.

Någon eller några hade krossat en fönsterruta till en BMW-bil på en adress i Jönköping och stulit ratten i bilen, polisen kontaktades klockan 07.23. Ungefär en timme senare kontaktades polisen av en annan BMW-ägare som hade blivit bestulen på ratten till bilen men också strålkastare.

Klockan 09.00 larmade en tredje BMW-ägare polisen, även denna person bodde i samma område och blev bestulen på sin bilratt.

– Vi är intresserade av tips om allmänheten sett något under natten till torsdag eller under torsdagsmorgonen, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson på polisen.

Flera stölder ur BMW tidigare

Under år 2019 och början av 2020 anmäldes flera fall av stölder ur BMW-bilar till polisen, under en period misstänkte polisregion Öst att internationella brottsnätverk låg bakom stölderna.

På frågan om vi nu ser ett internationellt brottsnätverk som stjäl BMW-delar i Jönköpings län svarar polisen:

– Vi utreder händelserna separat, men försöker se om det finns någon likhet i det här händelserna, vi kan inte stirra oss blinda på vardera, säger Dennis Johansson Strömberg.

Polisens tips för att minska stölder

• Tänk på att parkera bilen på ett upplyst ställe eller i garage

• Det går att komplettera bilen med en godkänd rattkrycka, detta fungerar som ett mekaniskt stöldskydd – se till att den täcker krockkudden. Bilar med (key-less system) kan kompletteras med rattkrycka, då kan inte tjuven köra iväg med bilen med elektroniskt nyckelkopiering.

• DNA-märk dina bildelar. Använd dekaler för att märka bildelarna så att det syns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.