Enligt kammaråklagare Emma Harrius har fler vittnen hört av sig till polisutredarna med uppgifter om händelsen i Huskvarna. Foto: TT/Åklagarmyndigheten

Efter efterlysning i sociala medier: Fler vittnen hörda om polisattacken

Uppdaterad
Publicerad

Fler vittnen har förhörts om händelsen i Huskvarna där två poliser attackerades och i samband med det sköt en 35-årig man i benet. Utredarna har fått kontakt med flera personer – tack vare en efterlysning i sociala medier.

Det var för drygt två veckor sedan som två poliser i Huskvarna attackerades av en 35-årig man med något typ av stickvapen. En av poliserna sköt den misstänkte i samband med händelsen – ett skott som ska ha träffat i benet.

Sociala medier

Nu har utredarna fått in fler vittnen som lämnat uppgifter om händelsen – då personer hört av sig efter en efterlysning.

Polis allvarligt skadad under ingripande i Jönköping

– I och med att jag gick ut genom polisens sociala medier har vi fått napp och fått fler vittnen som hörts, säger Emma Harrius, kammaråklagare.

Det har även gjorts nya förhör med de inblandade poliserna – varav den ena fick livshotande skador av attacken. Polisen fick lämna sjukhuset förra veckan.

Även 35-åringen har fått lämna sjukhuset och förts till häkte.

Kroppskameror

En del teknisk bevisning har skickats in för analys, men något filmat material av händelsen finns inte, enligt Emma Harrius.

– Beskedet jag har fått är att inget har fångats på kroppskameran, säger hon.

Den misstänkte mannen är häktad på sannolika skäl misstänkt för två fall av försök till mord, grovt våld mot tjänsteman och försök till grovt våld mot tjänsteman. Han nekar till brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis allvarligt skadad vid insats i Jönköping. Detta har hänt. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polis allvarligt skadad under ingripande i Jönköping

Mer i ämnet